VERWERKING BONCREAT BETON FLOW

BONCREAT BETON FLOW is een zelf-uitvloeiend bijzonder hoogwaardige nagenoeg spanningsvrije Beton Ciré vloerbekleding bestaande uit een minerale gietmortel en een minerale Ecosealer of 2KPU Coating

Eenvoudig te verwerken: Mengen, Gieten en verdelen met een spaan en na 24 uur schuren met korrel 120 of 150 en afwerken met 2 lagen minerale Ecosealer Color of 1 laag Flow Grondlak met 1 laag Boncreat PU 2K Coating.

Productkenmerken

 • Stoere, Natuurlijke en Robuuste Betonlook vloer
 • Niet vooraf volledig te bepalen eindresultaat in zowel kleur als structuur, net als bij het storten van Beton
 • Drukvastheid: na 28 dagen BETON FLOW 101 >30N/mm2 en BETON FLOW 102 ca 48N/mm2
 • Elasticiteit: na 28 dagen > 11N/mm2
 • Hechting na 28 dagen > 2,75N/mm2
 • Schimmelwerend (proteïnevrij en alkalisch)
 • Vanaf 2mm geschikt voor bureaurolstoel
 • O.a. bestand tegen koffie, thee, bier, wijn, alcohol, vruchtensap, melk, zweet, speeksel, azijn etc .
 • Bacterie werend

VERWERKINGS VIDEO BETON FLOW MET ECOSEALER AFWERKLAAG, ER KAN OOK GEKOZEN WORDEN VOOR LAK

BONCREAT BETON FLOW VERWERKING MET ECOSEALER AFWERKLAAG

VERWERKINGSCONDITIES

 • Temperatuur 18 tot 23 graden Celsius.
 • Temperatuur ondervloer 15-20 graden Celsius
 • Relatieve luchtvochtigheid minimaal 40% en maximaal 70%.
 • Hogere of lagere temperaturen of luchtvochtigheden kunnen afwijkende resultaten tot gevolg hebben.   
 • VERMIJD tocht en directe zonlichtinval.

ONDERGROND VOORBEREIDING

BONCREAT BETON FLOW kan op elke vlakke, starre, druk- en trekvaste steenachtige ondervloer worden aangebracht mits blijvend droog en vetvrij. De kwaliteit, homogeniteit, vlak- heid en de structuur van de ondervloer hebben echter effect op het eindresultaat. Afhankelijk van uw wensen kunt u voorbereidingen treffen. 

REPAREER scheuren en vul gaten vakkundig op en voorzie van Boncreat Primer.

REINIG: Voor alle ondergronden geldt, vetvrij, stofvrij en vrij van eventuele loszittende of loskomende delen.

 • Stof:  Verwijdert u met stofzuiger, bezem, en/of wisser. 
 • Vet kunt u goed verwijderen door 1 deel Ammonia te mengen met 9 delen water en de ondergrond hiermee te reinigen. Vervolgens 2 maal schoonspoelen met schoon leidingwater en vervolgens 24 uur laten drogen. 
 • Gebruik bij twijfel altijd Boncreat Primer 

EGALISEER: Indien u een zo goed mogelijk effect wilt bereiken strekt het ter aanbeveling om ondervloeren eerst goed te egaliseren met een hoogwaardige spanningsarme egalisatiemortel en na droging voor te strijken met Boncreat Primer. Dit voorkomt vuil in het eindresultaat, bevorderd de homogeniteit, kwaliteit en vlakheid van de ondervloer, en zorgt voor een egalere kleur en structuur, het voorkomt doortekening van de onderlaag, zoals bijvoorbeeld tegelvoegen of plekken met een andere structuur.

TEGELVLOEREN en ONGELIJKE ONDERVLOEREN sowieso altijd eerst egaliseren met een geschikt egaliseermiddel tenzij u het niet erg vindt dat tegelvoegen doortekenen.

EPOXYLAAG: Indien de vloer wel vlak en strak genoeg is kan ook worden gekozen voor een met kwartszand ingezande Boncreat Epoxylaag, deze zorgt voor binding van de ondervloer en zorgt eveneens voor een egalere kleur en structuur. Daarnaast dient dit als een vochtscherm.

GLADDE EN GESLOTEN ONDERVLOEREN altijd eerst ontvetten met 1 deel ammonia op 9 delen water en goed naspoelen mat schoon leidingwater en 24 uur laten drogen.

ZAND CEMENT DEKVLOEREN en (geschuurde) ANHYDRIET VLOEREN altijd voorzien van Boncreat Primer ANHYDRIET VLOEREN altijd goed het sliklaagje er af schuren. MAGNESIET vloeren altijd eerst voorzien van een vochtscherm en 4mm stabiele egaliseerlaag. FERMACELL vloeren altijd voorzien van Boncreat Epoxy met wapeningsgaas op de naden en 4mm stabiele egaliseerlaag

Bij vragen altijd contact opnemen met onze Technische Afdeling 078-6100818

PLAK ALTIJD AF WAT NIET GERAAKT MAG WORDEN, zoals kozijnen, trappen et cetera.

HET AANBRENGEN VAN BONCREAT BETON FLOW

1 –VOORZIE DE VLOER VAN BONCREAT PRIMER

2 –DOE DE EMMER OPEN EN ZET DE ZAK MET MINERAAL POEDER NAAST DE EMMER

3- DOE JUISTE HOEVEELHEID SCHOON LEIDINGWATER IN DE EMMER BONCREAT BETON FLOW 101 = 5 LITER WATER, doe dit zeer nauwkeurig. BONCREAT BETON FLOW 102 = 4 LITER WATER, doe dit zeer nauwkeurig.

4-VOEG KLEUR KOMPONENT B TOE AAN HET WATER EN ROER ZACHTJES DOOR TOT HOMOGENE MASSA

5- VOEG HET MINERAAL POEDER TOE AAN HET WATER: Hou de zak in de emmer boven het water en snij met een mesje de onderzijde van de zak open zodat het poeder in het water valt.

6- MENG 3 minuten mechanisch door met een garde (rechte korf model) tot een egaal en klontvrij geheel, laat de aangemaakte mortel 4 minuten rijpen en roer daarna de mortel kortstondig met laag toerental nogmaals door. De Mortel moet nu binnen 20 minuten verwerkt worden. (LET OP: een garde met gedraaide wartel vorm zorgt voor meer lucht in de mortel waardoor gaatjes in de vloer kunnen ontstaan)

7- GIET de mortel op de vloer en VERDEEL binnen de eerder genoemde 20 minuten met een 2-3 mm rakel. SPAAN DIRECT NA Met een grote vloerspaan. om de rakelstrepen te verwijderen (gebruik daarbij nagelschoenen om over de gegoten vloer te lopen). HERHAAL deze stap tot de volledige vloer gereed is. (werken met 2 mensen is voor mensen met minder ervaring het advies, daarbij kan 1 persoon mixen en aangeven en/of gieten en de andere persoon gieten/verdelen en naspanen)

BONCREAT BETON FLOW kan ook zonder rakel direct handmatig worden aangebracht met een vloerspaan), de dikte wordt dan door u zelf bepaald, het eindbeeld is dan veelal robuuster en meer ongelijk. (Boncreat Flow niet toepassen in lagen dikker dan 5 mm)

8- LAAT 12-24 UUR DROGEN: vermijd tocht en direct zonlicht bij de droging, controleer of de vloer droog is, donkere plekken zijn vochtplekken. Ga nooit beginnen met afwerken als de vloer nog vochtplekken bevat. Koude stukken vloer kunnen zorgen voor langere droogtijd.

9- AFWERKING : Als de vloer goed droog is kunt u de gekozen afwerking aanbrengen. Indien u meer tekening wilt in de vloer kunt u de Beton Flow vloer eventueel eerst schuren met korrel 150,180 of 240.

AFWERKING MET : BONCREAT FLOW GRONDLAK & BONCREAT 2K PU COATING:

 • Rol 1 laag BONCREAT FLOW GRONDLAK op de vloer met een Microvezel Lakroller en laat 4 uur drogen.
 • Meng Component A en B van BONCREAT PU COATING of BONCREAT AQUA TOP 2K PU COATING goed door elkaar en Rol 1 laag op de met Boncreat Grond lak afgewerkte Beton Flow vloer

AFWERKING MET : BONCREAT ECOSEALER

 • Doe de Boncreat Ecosealer in een daarvoor geschikte olie/lakbak. (1 liter 30-40m2)
 • Breng een beetje Ecosealer aan met roller, spons of  grote kwast en verdeel dit gelijk met een 13 inch boenmachine voorzien van witte of bruine pad. Behandel zo de hele vloer. (de boenmachine dient als het ware als de kwast die de sealer gelijkmatig over de vloer verdeelt).
 • Voorkom ophopingen onder de boenmachine schijf, poets dit over de vloer uit, vervang indien nodig de pad.
 • Laat de Boncreat Minerale Ecosealer 12 uur drogen voordat u de tweede laag aanbrengt. (zwaar belast 3 lagen aanbrengen)

NA HET AANBRENGEN

 • Het geheel is na 12 uur beloopbaar en na 28 dagen uitgehard, ontzie de vloer in die periode, reinig alleen droog en verwijder 14 dagen vocht en vuil direct.
 • Aqua Top Coating is na 7 dagen belastbaar met water
 • Kleurontwikkeling duurt circa 12 maanden.
 • Dek de nieuwe BONCREAT BETON FLOW vloer niet af voor 14 dagen!