Doe het zelf: Een Beton Ciré Vloer over oude Tegels

Om te voorkomen dat de Tegel voegen door het BONCREAT Beton Ciré zichtbaar blijven, is een goede voorbereiding noodzakelijk.

1-Ontvet de tegelwand of -vloer

om een goede hechting te verkrijgen met 1 deel ammonia in 9 delen schoon leidingwater.

Spons de tegelvloer er goed mee nat en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Schrob hierna met een schuurspons het vuil los van het tegelwerk

Spoel na met schoon leidingwater en laat 24 uur drogen.

2. Verwijder loszittende tegels en vul gaten op

Controleer of tegelwerk vastzit door erop te kloppen. Hol klinkende tegels zitten vrijwel altijd los en moeten worden verwijderd. Kijk ook of er geen scheuren in tegels of voegen zitten.

De gaten van weg gehakte vloertegels vul je op met Boncreat 951 grote gaten vuller.

Ook (te) diepe, brede voegen in de vloer vul je hiermee op Na droging van deze supersnelle reparatiemortel kan je direct egaliseren.

3 Egaliseer vloeren met Boncreat Cement egaline

Zand cement dekvloeren en Vloertegels hoef je niet voor te strijken met deze hoogwaardige egaline, omdat de hechting van Boncreat Cement egaline dit overbodig maakt. De voorstrijk zit al in het product verwerkt. Gebruiksvriendelijk en tijds- en kostenbesparend. Het egaliseren doe je met een rakel, een egaliseer hark die er voor zorgt dat de egaline overal op gelijke dikte wordt aangebracht. Met de nagelschoenen kan je gewoon over je klus heen lopen.

Boncreat adviseert dit egalisatiemiddel om krimpscheuren tegen te gaan en het is de hardst mogelijke egalisatie, de ideale ondergrond voor Boncreat Beton Ciré.

4. Doe de Boncreat Workshop

Is de tegel vloer volgens de genoemde stappen voorbereid, dan kunt u na 24 uur aan de slag met het aanbrengen van Boncreat Beton Ciré. Lees voordat u hiermee van start gaat eerst de verwerkingsbladen of neem deel aan de gratis workshop bij Boncreations om u de fijne kneepjes van de verschillende technieken eigen te maken. 

Met een laagje van slechts 1 à 1,5 millimeter Boncreat geeft u een oude tegelvloer een volledig nieuwe, moderne industriële uitstralingw

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven