Doe Het Zelf : een Beton Ciré aanrechtblad.

Boncreat hoeft u niet te mengen of te wegen, emmer openen en aan de slag!

T I P 1.   DE ONDERGROND

Voor het aanbrengen van beton cire is het van belang dat de ondergrond stabiel is en van het juiste materiaal. Wij raden daarom voor het maken van een beton cire aanrecht aan om uw ondergrond van groen (watervast) MDF te maken. Naden waar twee platen elkaar raken dienen voldoende ondersteund, met RVS schroeven geschroefd en met een constructie houtlijm gelijmd te zijn. Over de naden breng je wapeningsgaas aan. Dit voorkomt dat de beton cire op de plek van de naad zal gaan scheuren, zeer belangrijk dus!

Heeft u een bestaand werkblad van bijvoorbeeld gelamineerd multiplex, natuursteen of een andere ondergrond? Dan kan hier óók beton cire over worden toegepast. Voor deze ondergronden geldt dezelfde werkwijze als bij een nieuw gemaakt blad. Let wel extra op bij een bestaande ingefreesde spoelbak. Deze moet vaak vervangen worden. Heeft u hierover vragen neem dan gerust even contact op.

TIP 2: DE VOORZIJDE AFWERKEN

De voorzijde – kopse kant – van het aanrecht werkt u s af met een rand welke in verstek is gezaagd en die goed aan het blad is verlijmd middels constructie houtlijm. De uitwendige hoek dient vervolgens te worden geschuurd of gefreesd zodat u een afronding krijgt (frees min R3, voorkeur R5). Maak de hoek nooit te scherp. Op een scherpe punt kan niks hechten en zullen stukjes makkelijk afspringen. De ronding geeft de hoek meer sterkte en maakt het stootvast!

T I P 3.   BONCREAT EPOXY COATING

Als het blad gereed is maakt u de gaten voor de spoelbak, de kraan, de kookplaat et cetera in het blad en zet u het gehele blad aan de bovenzijde met een roller in de Boncreat Epoxy Coating. Vergeet daarbij niet om ook de kopse kanten van het spoelbak en kookplaat gat en tot 10 cm aan de onderzijde te voorzien van Boncreat Epoxy. Ook het kraangat neem je even mee. Na 2 uur herhaal je deze stap.

De Epoxy Coating verlijmt de aangebrachte wapening en zorgt er voor dat er bij schade in het beton ciré geen vocht in het MDF kan trekken wat blaasjes zou kunnen veroorzaken. Als het geheel na 24 uur droog is schuur je de epoxy laag op met Korrel 80 en kan het Beton Ciré worden aangebracht.

T I P 4.   SPOELBAK

Inbouw spoelbak: Draai handvast aan zonder lijm en breng 2 lagen beton ciré aan. Verwijder de bak en werk het beton ciré systeem volledig af met de coating conform de werkwijze. Breng de coatinglagen daarbij aan tot en met de kopse kant van de spoelbak uitsparing. De spoelbak mag u na 4 dagen vastkitten met siliconenkit

Opbouw spoelbak kit u na 4 dagen vast op het blad nadat het hele beton cire systeem op het aanrecht in aangebracht. Het beton ciré systeem moet worden aangebracht tot de rand van de spoelbak uitsparing.

Onderbouw spoelbak: dient na 4 dagen onder het blad te worden gekit nadat het hele beton cire systeem op het aanrecht is aangebracht. Het beton ciré en coatinglagen moet bij de spoelbak uitsparing zijn aangebracht tot 10 cm aan de onderzijde van het blad.

TIP 5: KIT HOEKEN GOED WATERDICHT AF

Alle inwendige hoeken, (bijv bij wand of kast) dienen 4 dagen ná het aanbrengen van de laatste laag coating gekit te worden met een zuurvrije siliconenkit.

Indien u zowel het aanrecht als de achterwand hebt voorzien van beton cire, zorg er dan voor dat u de overgang tussen aanrecht en wand met een stanleymes insnijdt na elke laag beton cire. Op deze manier kunnen beide oppervlaktes los van elkaar werken en zult u hier geen scheuren krijgen.

T I P 6.   GEBRUIK EN ONDERHOUD

In de eerste 14 dagen ná het voltooien van aanrechtblad dient u voorzichtig te zijn met het gebruik van het aanrecht. Dit omdat de Boncreat EcoSealer nog aan het uitharden is. Voorkom stilstaand water en zet apparaten met rubber dopjes op een onderzetter. Na 14 dagen is het geschikt voor intensief gebruik.

Voor een goed onderhoud dient u het aanrecht regelmatig schoon te maken met een neutrale allesreiniger. Na uitharding voldoet de 100% natuurlijk Boncreat Ecosealer aan DIN 68861-1a, 16 uur resistent tegen o.a. koffie, thee, vruchtensappen, melk, wijn, bier, cola, water et cetera.

Op die manier heeft tijd genoeg om koffie- en theekringen, wijnvlekken en andere vlekken tijdig te verwijderen. Doe dat ook tijdig, zo blijft u zo lang mogelijk genieten van uw Boncreat Beton Ciré aanrecht.

Interesse ?, Bestel hier ons aanrechtblad pakket

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven