BONCREAT ACTIVATOR

Roest activator

BONCREAT ACTIVATOR is een roestproces versneller. Hoe meer activator u aanbrengt hoe meer het roest effect ontstaat.

Indien BONCREAT ACTIVATOR wordt aangebracht met een roller adviseren wij u om deze kris kras te rollen met langharige roller om banen te voorkomen, ook kunt u de activator aanbrengen met een DECOSPONS, het effect zal dan meer wolkerig zijn. Indien u de activator aanbrengt met een spray fles zal het een druppelvormig roest effect geven. 

U kunt ook een stukje rollen of sprayen en dan de sponsen er op deppen. Ook vegen met de spons geeft weer een ander effect (streep) Op die manier kunt u maken wat u wil. De meest toegepaste methode is kris kras rollen.

Het effect zal ongeveer na 10 uur zichtbaar zijn.  U kunt het roestproces stoppen door Boncreat NanoSealer aan te brengen. De kleur zal hierdoor iets voller worden (Bij Roesstuc minder terra).

Roest effecten zijn niet volledig stuurbaar, het resultaat is altijd uniek.

De activator kan niet alleen worden toegepast op Boncreat Roest Stuc (IJzer roest), maar ook op Boncreat Metal Stuc Koper, Brons en Goud, daar zal de oxidering groen/blauw, u dient in dat geval de activator dan wel vlot na het aanbrengen van de Metal finish toe te passen. (binnen 5 minuten). Het werkt dan het beste met 2 personen.

MEER LAGEN BONCREAT ACTIVATOR GEEFT MEER EFFECT : 1 laag weinig effect, 2 lagen normaal effect, 3 lagen meer etc. U kunt de lagen vlot achter elkaar gelijk als de vorige laag droog is. Let op: U ziet pas na 10-12 uur het eindeffect. U kunt daarom ook 10-12 uur wachten tot u ziet wat het effect is om dan te bepalen of u het nog een keer toepast.