Veel gestelde Vragen (FAQ)

Hieronder vindt u antwoorden op veel gestelde vragen, staat uw antwoord er niet bij neem dan gerust even contact op via de contact pagina. Voor specifieke technische vragen of handleidingen verwijzen wij u naar het informatiecentrum op deze website.

Hoe dik is Beton Ciré ?

Beton Ciré is slechts 1-1.5mm dik hierdoor is het vrijwel altijd toepasbaar ook als u slechts enkele mm aan ruimte heeft. Ook zorgt het er voor dat warmte van een vloerverwarming zeer makkelijk verwarmt.

Beton Ciré is door zijn geringe dikte niet geschikt als uitvlak middel of om diepe gaten te vullen.

Is Beton Ciré waterdicht ?

Het Beton Ciré is een hydrofoob materiaal, dat wil eigenlijk zeggen dat het waterafstotend is, de volledige geadviseerde opbouw inclusief de coating laag maakt het daardoor zeer geschikt voor in de douche. Het volledig waterdicht maken kan bijvoorbeeld wel met de Boncreat Epoxy Coating. Dat wordt standaard in de badkamer gedaan. Ook zit dit altijd in het Badkamerpakket in de webshop.

Welke reinigings middelen kan ik gebruiken?

Door ons geadviseerde reinigingsmiddelen zijn: groene zeep voor in de Badkamer of PH-Neutrale reinigers in andere ruimtes.

Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals ontkalkers, bleekmiddelen die kunnen aantasten en/of verstoringen kunnen veroorzaken. Controleer altijd eerst of een schoonmaakmiddel geen negatieve effecten heeft op Boncreat Beton Ciré of gebruik door ons geadviseerde middelen.

Een Beton Ciré spoelbak, kan dat?

Toepassing als keuken spoelbak raden wij af. Een wasbak in de badkamer is wel mogelijk

Beton Ciré als douchevloer

Het toepassen van Beton Ciré als douche vloer kan wel maar wordt door ons niet zomaar aan iedereen geadviseerd.

Het aanbrengen van Beton Ciré als douche vloer luistert erg nauw, alles dient perfect te worden uitgevoerd, het afschot, de drain, de diameter van de afvoerleiding, het kitwerk achteraf et cetera. In de praktijk komen we helaas erg vaak situaties tegen waarbij deze dingen niet goed in orde zijn omdat aannemers gewend zijn om te werken met tegels.

Daarnaast heeft u als eindgebruiker een jaarlijkse onderhoudsplicht.

Onderhoud in Badkamer

Gebruik voor reiniging in de badkamer Groene Zeep, gebruik geen Antikal of andere agressieve middelen.

Per persoon gebruiken we circa 15.000 tot 18.000 liter douchewater per jaar, dit zorgt voor een langzame slijtage van de laklagen die op het Beton Ciré zijn aangebracht. Dit betekent dat er na een aantal jaar overgelakt moet worden om die slijtage aan te vullen.

Dat is een kwestie van schoonmaken/ontvetten, lichtjes opschuren met de hand en de laklaag aanbrengen met een lakroller, dit geldt alleen voor de natte cel van de badkamer.

Dagelijks gebruik in de badkamer?

 • Zorg voor een goede ventilatie, dit voorkomt condens en schimmelvorming.
 • Maak de douchewanden in de natte cel na het douchen altijd even droog.

Is mijn vloer geschikt voor Beton Ciré

Vrijwel iedere ondervloer is geschikt voor Beton Ciré zoals, zand cement dekvloer, anhydriet, plavuizen, siergrindvloeren, gietvloeren, stabiele fermacell vloeren etc. Een houten ondervloer of bijvoorbeeld laminaat is echter nooit geschikt voor Beton Ciré.

Als een ondervloer stabiel is en nauwelijks werkt dan is deze prima geschikt. Ook vloerverwarming en vloerkoeling is geen enkel probleem.

Moet Beton Ciré in de badkamer ook worden afgekit.

Ja, kit alle naden en gaten in een badkamer deugdelijk af met een zuurvrije siliconenkit. Vergeet daarbij niet de kraanleidingen, boorgaten van douchestangen of douchewanden et cetera.

U kunt de badkamer 7 dagen na het gereedkomen van het Beton Ciré afkitten

Is het geschikt voor vloerverwarming?

Het Beton Ciré is bij uitstek geschikt voor vloerverwarming, door de geringe dikte van circa 1,5mm laat het de warmte zeer goed door. Wel dient het opstookprotocol van een vloerverwarming volledig uitgevoerd te zijn.

Hoe onderhoud ik een Beton Ciré vloer

Maak bij voorkeur droog schoon, dat wil zeggen stofzuigen, stofwissen et cetera. Indien u nat wilt reinigen doe dit dan klam vochtig, wring doek of dweil goed uit, maak eventueel gelijk droog. U reinigt een Beton Ciré vloer met een ph neutrale reiniger.

Hoe hard is beton ciré

In uitgeharde toestand heeft het Beton Ciré op een goed geëgaliseerde ondervloer een druksterkte van circa 34 Newton en een krasbestendigheid van circa 7 moh. Dat maakt het een bijzonder harde vloer. (op een niet geëgaliseerde vloer is de druksterkte lager) Wel dient u zoals bij iedere harde vloer viltjes toe te passen onder bewegende meubels zoals stoelen.

Gebruik van Beton Ciré als aanrechtblad?

Met een Beton Ciré aanrechtblad heeft u een prachtig duurzaam product, wel zijn er een aantal gebruiksregels.

 • Laat niet continu water op het blad staan.
 • Zet geen hete pannen direct op uw blad, gebruik hiervoor een onderzetter
 • Gebruik altijd een snijplank om op te snijden
 • Verwijder gemorste stoffen altijd zo snel mogelijk en let extra goed op met bijvoorbeeld vlekken van vet, thee, koffie, alcoholhoudende dranken, chocola, ketchup, kerrie, curry, citroen.
 • Pas op met lekkende kranen of Quookers.
 • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals bijvoorbeeld chloor, ammonia et cetera of bijvoorbeeld ontkalkers.

Pitt Cooking kan dat ook met beton ciré?

Wij adviseren om geen Pitt Cooking gaspitten toe te passen op een Beton Ciré aanrechtblad.

Een Quooker kan dat ook met Beton Ciré?

Een Quooker kan worden toegepast op een Beton Ciré aanrechtblad. Wel dient lekken of morsen absoluut voorkomen te worden, kokend water op een beton ciré aanrechtblad leidt tot schade.

Hoe lang is een emmer Beton Ciré houdbaar?

Een gesloten verpakking die tussen 5 en 25 graden Celsius wordt bewaard is 9 maanden houdbaar. Wel dient het eerst goed doorgemengd te worden op een laag toerental.

Hoe repareer ik schade in het Beton Ciré

Oppervlakkige schades repareert u eenvoudig met de afwerking die u heeft gekozen, met lakpolish vult krasjes bij gelakt Beton Ciré en met Ecosealer doet u dat bij met Ecosealer afgewerkt Beton Ciré.

Bij grotere schades geldt: Hou een reparatie altijd zo klein mogelijk.!!

Schuur lichtjes op/ krab eventueel uit of maak een kleine verdieping, verwijder stof en breng het Beton Ciré aan in/op de schade plek. Laat 12 uur drogen en schuur lichtjes op, herhaal indien nodig. Lak vervolgens goed plaatselijk af, doe dit altijd iets groter dan de gerepareerde plek, herhaal dit 3 maal.

Indien is afgewerkt met Boncreat Epoxy of Minerale Eco Sealer, dient u deze middelen te gebruiken

Plinten wel of niet?

Wij adviseren in principe altijd om plinten toe te passen in combinatie met Beton Ciré. De meeste ondervloeren zoals bijvoorbeeld zand cement dekvloeren liggen vrij van de wanden i.v.m. werking. Deze naad moet altijd open worden gehouden en afgedekt worden met een plint. Daarnaast heeft een plint ook een functie, het zorgt dat de wand aan de onderzijde niet beschadigd door bij voorbeeld een stofzuiger of een natte vieze dweil.

Is mijn badkamer geschikt voor Beton Ciré

Vrijwel iedere badkamer is geschikt voor Beton Ciré. Vaak kan het beton ciré zelfs over de tegels worden aangebracht. De ondergrond moet watervast, stabiel en goed droog zijn. Een ondergrond opgebouwd uit Cementgebonden stuuk met daarin kimband verwerkt en ingesneden hoeken heeft de voorkeur.

Hoe dik is het Beton Ciré ?

Het Beton Ciré heeft een zeer geringe dikte van circa 1,5 mm. Hierdoor is het vrijwel overal toepasbaar

Hoe lang duurt het aanbrengen van Beton Ciré

Beton Ciré moet in een aantal lagen worden aangebracht, die lagen hebben droogtijd nodig voordat de volgende laag er overheen kan. Hierdoor zal ook een kleine Beton Ciré klus in ieder geval altijd pas na circa 3 dagen klaar kunnen zijn.

Kan ik beton ciré aanbrengen over tegels

Dat kan zeker.

Kijk of het tegelwerk goed vast zit, lijm losse delen opnieuw vast. Ontvet met 10% ammonia in water en spoel goed na met schoon water, laat 24 uur drogen.

Tegels voorstrijken met een primer voor tegels, na droging tegels en voegen uitvlakken.  Zorg er voor dat de tegels en voegen niet meer zichtbaar zijn. Gebruik bij badkamerwanden altijd een fijne krimpvrije cementgebonden stuc van circa 5 mm dikte. Voor vloer tegels (niet in het douche deel) gebruikt u egaline, bij onze egaline heeft u geen voorstrijk nodig

controleer altijd de productbladen voor meer informatie

Kan het Beton Ciré over Gipsstuc in de Badkamer?

Indien Gipsstuc al in een Badkamer aanwezig is dient deze eerst voorzien te worden van een voorstrijk plus vochtscherm voor binnen (kwaliteit minimaal A0) met kimband in de hoeken,

Vervolgens dient het geheel gestuct te worden met circa 5 mm fijne krimpvrije cementgebonden stuc.

 

Een andere werkwijze over gipsstuuk in de badkamer is het volledig waterdicht maken van de Gipsstuc wanden met Boncreat Epoxy in 2 lagen.

 • Buitenhoeken afronden
 • Dunne epoxy Hechtlaag aanbrengen van ca. 200 gr/m2 Boncreat epoxy
 • Na uitharding mat opschuren (korrel 150-180) en stofvrij maken
 • Vervolgens een tweede dunne laag Boncreat Epoxy ca. 200 gr/m2 aanbrengen, voorzie daarbij in deze 2e laag alle inwendige hoeken van Glasweefsel 200 gr/m2. Doe dit ook op plaatsen waar leidingen de muur uitkomen
 • Na uitharding licht schuren (korrel 150-180) en stofvrij maken

Indien u verwacht dat wanden kunnen scheuren (bijvoorbeeld inwendige hoeken) dient u in de tweede laag volledig Glasweefsel van 200gr/m2 aan te brengen.

Zorg altijd dat de ondergrond goed droog is !! Kit na het aanbrengen van het Beton Ciré alle naden, gaten etc goed af.

Kan Beton Ciré over Gipsbeton/Ytong/Kalkzandsteen blokken?

Dat kan mits ze eerst worden uitgevlakt.

Altijd voorstrijken met een primer en vlak stucen, laten drogen en voor het aanbrengen van het Beton Ciré met Boncreat Primer behandelen.

In badkamer dient de stuc een krimpvrije fijne cementgebonden stuc te zijn, hierin moeten tevens in de natte cel een vochtscherm A0 en kimband verwerkt zijn. Maak de natte cel eventueel eerst volledig waterdicht met Boncreat Epoxy.

Bij kalkzandsteen blokken in de badkamer adviseren wij volledige wapening in de stuuklaag.

Kan Beton Ciré ook over gipsplaten?

Ja, Beton Ciré kan over Gipsplaten heen worden aangebracht (in badkamer groene gipsplaten)

De naden en schroefgaten afsmeren, de naden altijd met goed gaasband afwerken omdat daar de kans op scheuren aanwezig is. De Gipsplaten vervolgens goed voorstrijken en stucen.

In natte ruimtes /condensgevoelige ruimtes altijd stuken met fijne krimpvrij cementgebonden stuc met in de natte cel als eerste een vochtscherm A0 en kimband. Maak in badkamer de natte cel eventueel volledig waterdicht met Boncreat Epoxy

Kan Beton Ciré ook over een Anhydriet vloer?

Ja dat kan.

Het anhydriet moet minimaal 42 dagen oud zijn, met een restvochtpercentage van maximaal 0,5 %

Controleer of de sliblaag nog aanwezig is, deze dient verwijderd te worden door de anhydriet dekvloer te schuren. (indien u met een muntje over de vloer een streep trekt dient er een zwarte streep te ontstaan, indien er echter een (wit) poeder ontstaat moet er nog geschuurd worden.

 • Altijd egaliseren met een krimpvrije niet scheurende egaline voor calciumsulfaatgebonden vloeren. Gebruik altijd een primer/grondering (ivm kalk, vet en/of stof). Ook hier geldt hoe vlakker en strakker de ondergrond, des te mooier wordt het eindresultaat.
 • Bestaande dilataties in ondergronden dienen altijd te worden overgenomen in het beton ciré.
 • Scheuren of barsten dienen eerst deugdelijk gerepareerd te worden (losse delen uitschrapen, gaasband aanbrengen en opvullen met een reparatiemortel /vuller). Indien dit gebeurt met epoxy dan altijd inzanden voor hechting.

Controleer voor u Boncreat Beton Cire aanbrengt op de egaline laag of er geen uitstekende deeltjes in de egaline laag zitten, schuur of steek deze weg, stofzuig goed en breng de Boncreat Primer aan voor dat u met het Beton Ciré begint.

Kan Beton Ciré ook over een Houten Vloer?

In de meeste gevallen niet.

Een Houten ondervloer geeft vaak veel vering, dat kan zorgen voor scheurvorming. Alleen als de houten ondervloer erg stabiel is kan het Beton Ciré worden aangebracht.

Kan Beton Ciré op een Cement Dekvloer worden aangebracht?

Ja, dat kan.

De zandcement dekvloer dient minimaal 28 dagen oud te zijn, met een restvochtpercentage maximaal 2,5 %

Altijd egaliseren met een krimpvrije niet scheurende egaline en de juiste voorstrijk. Altijd geldt hoe vlakker en strakker de ondergrond, des te mooier wordt het eindresultaat.

 • Bestaande dilataties in ondergronden dienen altijd te worden overgenomen in het beton ciré.
 • Scheuren of barsten dienen eerst deugdelijk gerepareerd te worden (losse delen uitschrapen, gaasband aanbrengen en opvullen met een reparatiemortel /vuller). Indien dit gebeurt met epoxy dan altijd inzanden voor hechting.

Controleer voor u Boncreat Beton Cire aanbrengt of er geen uitstekende deeltjes in de egaline laag zitten, schuur of steek deze weg. Stofzuig goed en breng de Boncreat Primer aan voor dat u met het Beton Ciré begint.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven