<
Meer inspiratie vindt u op Instagram klik hier
Showroom: Dinsdag t/m Zaterdag van 9.30-16.30 uur  Tel: 078 - 6100 818
Kant en klaar Beton Ciré
No products in the cart.

Veel gestelde Vragen (FAQ)

Hieronder vindt u antwoorden op veel gestelde vragen, staat uw antwoord er niet bij neem dan gerust even contact op via de contact pagina. Voor specifieke technische vragen of handleidingen verwijzen wij u naar het informatiecentrum op deze website.

Is Beton Ciré waterdicht ?

Het Beton Ciré is een hydrofoob materiaal, dat wil eigenlijk zeggen dat het waterafstotend is, de volledige geadviseerde opbouw inclusief de coating laag maakt het daardoor zeer geschikt voor in de douche.  Het volledig waterdicht maken kan bijvoorbeeld wel met Boncreat Epoxy Coating

Welke reinigings middelen kan ik gebruiken?

Door ons geadviseerde reinigingsmiddelen zijn: groene zeep voor in de Badkamer of PH-Neutrale reinigers in andere ruimtes.

Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals ontkalkers, bleekmiddelen die kunnen aantasten en/of verstoringen kunnen veroorzaken. Controleer altijd eerst of een schoonmaakmiddel geen negatieve effecten heeft op Boncreat Beton Ciré of gebruik door ons geadviseerde middelen.

Een Beton Ciré spoelbak, kan dat?

Toepassing als keuken spoelbak raden wij af.

Kan Beton Ciré over de bestaande tegels heen?

Het kan over de tegels worden aangebracht mits deze goed vastzitten, wel dienen de voegen eerst weggesmeerd te worden. Op een vloer doe je dat door te egaliseren en een badkamerwand met een cementgebonden krimpvrije mortel of bijvoorbeeld cementgebonden tegel over tegellijm, (vul daarbij niet alleen de voegen op)

Beton Ciré als douchevloer

Het toepassen van Beton Ciré als douche vloer kan wel maar wordt door ons niet zomaar aan iedereen geadviseerd.

Het aanbrengen van Beton Ciré als douche vloer luistert erg nauw, alles dient perfect te worden uitgevoerd, het afschot, de drain, de diameter van de afvoerleiding, het kitwerk achteraf et cetera. In de praktijk komen we helaas erg vaak situaties tegen waarbij deze dingen niet goed in orde zijn omdat aannemers gewend zijn om te werken met tegels.

Daarnaast heeft u als eindgebruiker een jaarlijkse onderhoudsplicht.

Onderhoud in Badkamer

Gebruik voor reiniging in de badkamer Groene Zeep, gebruik geen Antikal of andere agressieve middelen.

Per persoon gebruiken we circa 15.000 tot 18.000 liter douchewater per jaar, dit zorgt voor een langzame slijtage van de laklagen die op het Beton Ciré zijn aangebracht. Dit betekent dat er na een aantal jaar overgelakt moet worden om die slijtage aan te vullen.

Dat is een kwestie van schoonmaken/ontvetten, lichtjes opschuren met de hand en de laklaag aanbrengen met een lakroller, dit geldt alleen voor de natte cel van de badkamer.

Dagelijks gebruik in de badkamer?

  • Zorg voor een goede ventilatie, dit voorkomt condens en schimmelvorming.
  • Maak de douchewanden in de natte cel na het douchen altijd even droog.

Is het geschikt voor vloerverwarming?

Het Beton Ciré is bij uitstek geschikt voor vloerverwarming, door de geringe dikte van circa 1,5mm laat het de warmte zeer goed door. Wel dient het opstookprotocol van een vloerverwarming volledig uitgevoerd te zijn.

Hoe onderhoud ik een Beton Ciré vloer

Maak bij voorkeur droog schoon, dat wil zeggen stofzuigen, stofwissen et cetera. Indien u nat wilt reinigen doe dit dan klam vochtig, wring doek of dweil goed uit, maak eventueel gelijk droog. U reinigt een Beton Ciré vloer met een ph neutrale reiniger of groene zeep.

Voorzie de vloer 1 maal per jaar van een laagje onderhoudspolish, gebruik daarvoor Leha V6, deze vult slijtage aan.

Een Beton Ciré vloer zal afhankelijk van het gebruik over het algemeen na circa 5-7 jaar opnieuw gelakt moeten worden, doe dit tijdig en voorkom doorslijten.

Hoe hard is beton ciré

In uitgeharde toestand heeft het Beton Ciré op een goed geëgaliseerde ondervloer een druksterkte van circa 34 Newton en een krasbestendigheid van circa 7 moh. Dat maakt het een bijzonder harde vloer. (op een niet geëgaliseerde vloer is de druksterkte lager) Wel dient u zoals bij iedere harde vloer viltjes toe te passen onder bewegende meubels zoals stoelen.

Gebruik van Beton Ciré als aanrechtblad?

Met een Beton Ciré aanrechtblad heeft u een prachtig duurzaam product, wel zijn er een aantal gebruiksregels.

  • Laat niet continu water op het blad staan.
  • Zet geen hete pannen direct op uw blad, gebruik hiervoor een onderzetter
  • Gebruik altijd een snijplank om op te snijden
  • Verwijder gemorste stoffen altijd zo snel mogelijk en let extra goed op met bijvoorbeeld vlekken van vet, thee, koffie, alcoholhoudende dranken, chocola, ketchup, kerrie, curry, citroen.
  • Pas op met lekkende kranen of Quookers.
  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals bijvoorbeeld chloor, ammonia et cetera of bijvoorbeeld ontkalkers.

Pitt Cooking kan dat ook met beton ciré?

Wij adviseren om geen Pitt Cooking gaspitten toe te passen op een Beton Ciré aanrechtblad.

Een Quooker kan dat ook met Beton Ciré?

Een Quooker kan worden toegepast op een Beton Ciré aanrechtblad. Wel dient lekken of morsen absoluut voorkomen te worden, kokend water op een beton ciré aanrechtblad leidt tot schade.

Hoe lang is een emmer Beton Ciré houdbaar?

Een gesloten verpakking die tussen 5 en 25 graden Celsius wordt bewaard is 9 maanden houdbaar. Wel dient het eerst goed doorgemengd te worden op een laag toerental.

Hoe dik is het Beton Ciré ?

Het Beton Ciré heeft een zeer geringe dikte van circa 1,5 mm. Hierdoor is het vrijwel overal toepasbaar

Hoe lang duurt het aanbrengen van Beton Ciré

Beton Ciré moet in een aantal lagen worden aangebracht, die lagen hebben droogtijd nodig voordat de volgende laag er overheen kan. Hierdoor zal ook een kleine Beton Ciré klus in ieder geval altijd pas na circa 3 dagen klaar kunnen zijn.

Andere Specifieke Technische vragen?

Voor andere specifiek technische vragen verwijzen wij u naar ons informatiecentrum